top of page

Stedenbouwkundig

plan

Park Marialust

Marialust_DRS_A.JPG

De opgave:

​

In opdracht van Loostad Vastgoedontwikkeling BV en gemeente Apeldoorn wordt er een stedenbouwkundig plan opgesteld voor locaties Remeha en Kwekerij. Dit gebied ligt tussen villabuurt De Parken aan de westzijde en het industriële gebied met het kanaal aan de oostzijde. Deze unieke locatie langs de opkomende groende knoop en villa Marialust leidt tot een realisatie van een plan met dure alleenstaande, 2 onder 1 kap en appartement woningen wat extra bijdrage geeft aan de kwaliteit van het gebied.

​

 

MARIA doorsneden remeha terrein

Autocad Park Marialust Remeha terrein doorsneden.

MARIA plattegrond remeha terrein

Autocad Park Marialust Remeha terrein plattegrond.

MARIA doorsneden kwekerij

Autocad Park Marialust Kwekerij doorsneden.

MARIA ruimtelijke element erafscheiding.

Park Marialust ruimtelijke element: erfafscheidingen.

MARIA Doorsneden(Origineel A0)

Schetsontwerp doorsneden Remeha (origineel A0)

MARIA Plattegrond (Origineel A0)

Definitief ontwerp plattegrond (origineel A0)

MARIA plattegrond kwekerij

Autocad Park Marialust Kwekerij plattegrond.

Het voorgaande definitief ontwerp daterend vanuit maart 2017 wordt gewijzigd. Model 1, zo genoemde, had wijzigingen nodig vooral in het Remeha terrein waarin alleen appartementencomplexen waren gepositioneerd. Daarbij werd ontwikkeling van het toekomstige ontwerp gevormd door de slechte grondkwaliteit en de financiële eisen van de opdrachtgever.

​

Mijn bijdrage aan dit plan was om verbeeldingen te maken van ontwerpen die na dit definitief ontwerp werden gemaakt. Meerdere updates zijn hierdoor ontstaan tot wel 3 nieuwe scenario's. Hierbij werden mijn autocad skills op de proef gezet door toepassing van een organisch straatpatroon. Verder heb ik mezelf in het belang van bodemonderzoek verdiept (pun intended). In delen in het plangebied was er sprake van een sterke grondvervuiling vanwege een kopermolen die daar vroeger zat. Via contact met een civiel technicus is de bodemkwaliteit in kaart gebracht. Met deze kaart zijn de gebieden met de meest vervuilde grond opgehoogd (omdat het saneren te duur zou worden). Dit zorgde voor interessante doorsnede kaarten waarin ook goed de parkeergarage (waar het geld dan wel voor was) zichtbaar zijn. Tot slot heb ik nog meegeholpen met het verzamelen en verwerken van referentie materiaal.  

 

Het grootste leerpunt in deze opgave was het inzicht krijgen in een ander vakgebied (civiele techniek) die gericht was op bodemkwaliteit. Dit liet mij inzien hoe belangrijk het contact en goede communicatie is met verschillende vakgebieden bij een ruimtelijke ontwikkeling. 

© 2020 by ALEX VAN PUTTEN. Proudly created with Wix.com

bottom of page